What Does it Take to Train Single Moms for Good Careers?

kvinde med beskyttelsesbriller

Penny Fox afsluttede ikke gymnasiet. En enlig mor til to børn, de jobs, hun kan finde, plejer at være i detailhandlen i butikker som Walmart og Home Depot.

Men Fox vil have arbejde, der er bedre betalt. Hun vil have en karriere. For at få en, har hun taget klasser på et Arizona Community College – af og på – i 10 år.

“Jeg var et plejebarn,” siger Fox. ”Jeg glider frem og tilbage i en dårlig mental tilstand, og jeg afslutter ikke altid det, jeg starter. Det prøver jeg at ændre på.”

Hvad skal der til, for at et kollegium virkelig støtter denne forandring?

Det er et spørgsmål, som Pima Community College og Women’s Foundation for staten Arizona forsøger at besvare. Siden 2020 har de kørt et pilotprogram, kaldet Pathways for Single Moms, der tilbyder wraparound-tjenester for at hjælpe lavindkomstkvinder, der opdrager børn, til at forfølge stabile karrierer ved at tjene college-legitimation.

Ikke bare nogen legitimationsoplysninger, dog. Specifikt arbejdsstyrketræningscertifikater, der stemmer overens med industrier i Arizona, der hungrer efter arbejdere, og som betaler “familie-opretholdende lønninger.” Det betyder, at man betaler høj nok til at “gøre disse familier selvforsynende og ikke behøver at se tilbage på offentlige ydelser,” siger Amalia Luxardo, administrerende direktør for Women’s Foundation for staten Arizona. For en enlig forælder med en førskolebørn i Pima County, beregner fonden, at lønnen er omkring $42.000.

flyer til Pathways
Annonce for Pathways.

Programmer på Pima Community College, der passer til løn- og beskæftigelseskriterierne, omfatter automatiseret industriel teknologi; bygge- og anlægsteknologi; Informationsteknologi; og logistik og supply chain management.

Hvis det lyder som overraskende karrierenumre for kvinder, er det ikke tilfældigt. Pathways-programmet opfordrer mødre til at gå ind i industrier, der har en tendens til at ansætte flere mænd – fordi disse industrier har en tendens til at betale bedre. De er også felter, hvor det kun tager omkring et år at opnå et entry-level certifikat. Hver gang en forælder har fået den legitimation, siger Luxardo, “det fremskyndede virkelig sporet af, at disse familier kunne komme ud af marginerne.”

Pathways-programmet tilbyder studerende-mødre akademisk hjælp, dækker deres undervisningsomkostninger og betaler dem et stipendium. Det hjælper også med det, der kan være en væsentlig barriere for enlige mødre, der prøver at gå tilbage til skolen: at finde børnepasning. Programledere kæmpede endda med succes for at ændre en statslov, så forældre, der følger videregående uddannelse, er berettiget til offentlig børnepasningstilskud.

Som resultaterne fra det første år af Pathways-programmet viser, er ikke engang al denne støtte tilstrækkelig til at sikre, at kvinder som Fox kan gennemføre arbejdsstyrketræning effektivt, overkommeligt og uden unødig stress. (Coronavirus-pandemien, der ramte kort efter programmets lancering, hjalp heller ikke.)

Men selvom det tager længere tid at optjene en legitimation end forventet, får et program som Pathways for Single Moms det mål – og den større mission om at ændre dit liv – til at være mulig, siger Monique Ortega, en forælder, der studerer supply chain management gennem programmet.

“Jeg følte, at det gav mig selvtillid ikke at give op på mig selv, og jeg føler, at det bare er en af ​​de ting, mange mødre går igennem: Vi føler ikke, at vi er i stand til at gøre disse ting,” siger hun . “Det gør det nemmere at vide, at du ikke er alene. De roder efter dig.”

arbejdsstyrketræningsklasse
En Pathways-elev i en laboratorieklasse. Foto af Regal Fierce Media.

Support til enlige mødre

At klare sig er svært for millioner af enlige mødre i USA. Som gruppe har de mindre uddannelse og lavere indkomst end andre kvinder og andre mødre. Fra 2019 tjente omkring halvdelen af ​​unge enlige mødre mindre end $30.000 om året.

I Arizona havde 70.000 enlige mødre, der arbejdede på fuld tid før pandemien, ikke en associeret grad eller en bachelorgrad, ifølge forskning fra Women’s Foundation for staten Arizona. Mere end 30.000 arbejdende enlige mødre havde kun en gymnasieeksamen. Den slags erhverv, de plejer at gå ind i, tilbyder medianløn under $30.000, inklusive kundeservicerepræsentant, sekretær, detailsalgsvejleder, kasserer og lægeassistent.

Ledere ved fonden og på Pima Community College ved, at et certifikat eller en avanceret grad kan gøre flere af Arizonas enlige mødre berettiget til bedre løn og mindre tilbøjelige til at opleve fattigdom. Men for de samme kvinder kan det være en udfordring at finde penge at betale for og tid til at deltage i college-kurser.

Deltagerne i Pathways-programmet ved ikke altid, hvor deres næste måltid kommer fra, eller hvor de og deres børn skal sove i de kommende dage. De fleste modtager offentlig hjælp, såsom madkuponer. Mange har gæld, også studiegæld.

“Det er ikke ualmindeligt at høre holdet komme ind og sige, ‘så og så er hjemløse fra i morgen’, eller at de bor i sin bil,” siger Laurie Kierstead-Joseph, assisterende vicekansler ved Pima Community College for grundlæggende voksenuddannelse for college og karriere.

Og nogle deltagere udholder også andre strabadser. Da Fox hørte om Pathways for Single Moms, boede hun med sine børn på et krisecenter for voldsramte kvinder.

Det var en af ​​de sociale organisationer, som ledere af college og fonde henvendte sig til, da de forsøgte at rekruttere op til 20 kvinder til den første Pathways-kohorte, som startede i januar 2020 med kurser i automatiseret industriel teknologi og logistik og forsyningskædestyring. Programledere identificerede også kvalificerede studerende, som allerede tog kurser på Pima.

“Rekruttering kan være udfordrende, selvom der er et stort behov derude,” siger Kierstead-Joseph.

Et dusin kvinder endte med at tilmelde sig Pathways det semester. Kvindernes alder varierede fra 22 til 37. Mindst ni af dem havde børn under seks år. Syv af dem identificerede som Latina, to som afrikanske eller caribiske, en som multiraciale, en som kaukasisk og en som “andet”.

Ved start af Pathways er den første type støtte, som studerende-mødre modtager, akademisk. Deres kurser bruger Integrated Basic Education and Skills Training instruktion, en model, der hjælper elever med at styrke deres matematik-, læse- og skrivefærdigheder, mens de forbereder sig til en karriere. Folk, der deltager i IBEST-kurser, uanset om de kom ind med en gymnasieeksamen eller ej, har bedre gennemførelsesprocenter end andre studerende, bemærker Kierstead-Joseph.

Fox sætter pris på den undervisning, hun har modtaget gennem Pathways IBEST-kurser, som hun siger er bedre end den undervisning, hun havde i andre kurser, hun tog tidligere.

“Når jeg beder om hjælp, vil de hjælpe mig,” siger Fox. “Hvis jeg har et spørgsmål, bliver de ikke utålmodige.”

En anden form for støtte er økonomisk. Undervisning for kvinder i uddannelsen betales af fonden. Studerende modtager et månedligt stipendium, som startede ved $416, men steg op til $815 i november 2021 på grund af stigende leveomkostninger. Der er også en nødfond, som nogle deltagere har brugt til at betale regninger, købe mad og i ét tilfælde hente en beslaglagt bil.

Mere støtte kommer gennem relationer, både med rådgivere på kollegiet og fonden og med andre studerende-mødre. Programledere håber, at deltagerne danner et netværk, de kan trække på, når de går i gang med nye karrierer – såvel som et fællesskab, der giver dem en følelse af at høre til.

For at lette denne binding afholder Pathways-ledere workshops og aktiviteter, der bringer studerende-mødre og deres børn sammen.

Ved en efterårssamling i en park, “var en af ​​de ting, vi tænkte på, at en enlig mor altid er den, der tager billedet af deres børn, og måske aldrig har billeder af sig selv,” siger Emily Wilson, programleder for Pathways for Enlige mødre. “Vi hentede en professionel fotograf til at tage familiebilleder for dem, for at hjælpe med at gøre hele deres oplevelse lidt bedre.”

mor og børn
Monique Ortega og hendes børn. Foto af Vanessa Miller.

At finde børnepasning

Inden Ortega meldte sig ind i Pathways, havde hun prøvet at studere til advokatfuldmægtig. Hun prøvede også at uddanne sig til sygeplejerske.

“Det virkede ikke, fordi det ikke er for folk som mig,” siger hun om disse programmer. “Jeg havde brug for at arbejde, jeg havde brug for at kunne betale mine regninger og have mine børn i børnepasning, og alting – det var bare så hårdt.”

At finde pålidelig børnepasning til en overkommelig pris er en hindring for mange enlige mødre, der forsøger at fortsætte deres studier. Nogle community colleges har børnepasning tilgængelig på deres campusser, men antallet af tilbud, der er faldet.

I Arizona gav en lov et tilskud til forældre med lav indkomst til at bruge til udgifter til børnepasning, men den krævede, at de skulle arbejde 20 timer om ugen for at få fordelen. Det var i konflikt med det mål, som ledere af Pathways havde for studerende-mødre: at de studerer på fuld tid for at tjene deres certifikater hurtigere og derefter genindtræde i arbejdsstyrken med bedre betalte job.

“Vi ved alle, at 20 timer om ugen på et blindgydejob, der ikke betaler godt, ikke vil gøre meget for disse familier,” siger Luxardo. “Vi er nødt til at løfte vægten af ​​børnepasning fra disse familier, så de kan fokusere på at få en karriere, så de ikke får brug for disse fordele igen.”

Så fonden pressede på for at få loven ændret i foråret 2021.

Indtil denne regelændring træder i kraft, sikrede fonden sig dog midler til at hjælpe Pathways-deltagere med at dække omkostningerne ved at sende deres børn til børnepasningsudbydere af høj kvalitet.

Men det viste sig, at denne støtte ikke nødvendigvis gavnede studerende-mødrene. Blandt kvinderne i den første årgang havde nogle børn, der var gamle nok til skole, som ikke havde brug for dagpleje. Andre kvinder havde allerede deres egne arrangementer på børnepasningsprogrammer. Nogle foretrak at efterlade deres børn hos slægtninge og venner – på trods af at denne omsorg ikke nødvendigvis opfylder de officielle standarder for “høj kvalitet”. Og stadig andre mødre kunne ikke finde åbne pladser i et bekvemt, godkendt center, måske delvist på grund af pandemiens virkninger på den tidlige læringssektor.

“Du skal finde en i dit område [that] tager begge dine børn – og nogle gange er der ikke en åbning for bestemte aldre,” siger Ortega. “Jeg sikrede mig, inden jeg startede, at jeg havde børnepasningen klar til at gå.”

Pathways-ledere er ved at finde ud af måder at gøre børnepasning af høj kvalitet mere tiltalende og tilgængelig for studerende-mødre. Blandt de 20 nye kvinder, der er tilmeldt januar 2022, er omkring halvdelen interesserede i at drage fordel af denne form for støtte, siger Wilson.

Og ved årets udgang er Pima Community College planlagt til at åbne et børnepasningscenter på et af dets campusser.

studerende
En Pathways-elev i klassen. Foto udlånt af Pima Community College.

Måling af resultater

Kort efter forårssemesteret 2020 startede, ramte pandemien. College kurser flyttede online, børnepasning blev knap, og studerende-mødre oplevede meget af deres liv forstyrret.

På trods af den uventede ændring i forholdene blev den første kohorte af Pathways for Single Moms evalueret af Fællesskabets forsknings-, evaluerings- og udviklingsteam ved University of Arizona.

Af de 12 kvinder, der startede, trak tre sig i første semester. Tre succesfuldt gennemførte certifikatkrav inden for året – den tilsigtede tidsramme. Fire kvinder, der ikke afsluttede programmet til tiden, er vendt tilbage for at færdiggøre deres certifikater.

Evalueringen viste, at deltagernes fødevaresikkerhed generelt blev forbedret i løbet af året. Programstipendierne viste sig at være en vigtig indtægtskilde for dem.

Men der var udfordringer. Flere elever følte, at de kæmpede med matematikkurser. College- og fondledere havde problemer med at håndtere sagsmængden af ​​studerende-mødre og give al den hjælp, de havde brug for for at få succes.

Rapporten rejser et spørgsmål: “Er der en defineret tærskel for stabilitet og parathed, som en potentiel deltager skal opfylde for at blive accepteret i den næste kohorte?”

Fox har stadig undervisning at afslutte. “Jeg har ikke fortalt nogen, at jeg er bagud endnu,” siger hun. “Der er masser af lektier at lave hver uge. Jeg føler ikke, det er tid nok.”

Ortega kæmpede også for at holde tempoet oppe, og hun måtte tage nogle timer igen. Men til sidst fik hun sit certifikat – og besluttede at fortsætte. Hun forfølger nu en associeret grad i supply chain management.

“Det opmuntrede mig virkelig til ikke at stoppe,” siger Ortega.

Når Ortega opnår den grad, ved hun, at hun har muligheder. Hun tænker over, hvilke muligheder der taler til hende. Selvom hun ved, at nogle af hendes klassekammerater vil have job hos Amazon, overvejer hun roller på et fødevarebanklager, delvist fordi hun i øjeblikket arbejder frivilligt i en blebank.

“Det er altid godt at give tilbage til folk,” siger Ortega. “Det er klart, at jeg har brug for at støtte mine børn, men jeg vil også gerne gøre noget, jeg elsker.”

William

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *