Thank You (2022 Edition) | CSS-Tricks

Du ved, det er den tid på året, hvor Chris normalt udgiver en stor gammel refleksion af det forgangne ​​år. Den første blev udgivet i 2007, samme år som CSS-Tricks begyndte, og den fortsatte hele vejen gennem 2021 uden at gå glip af et beat. Efter selv at have været en CSS-Tricks-læser i alle de år, ville jeg nødig se denne forandring.

Så her er vi! 2022 var helt sikkert et vældigt år, hvad overgangen angår. På dette tidspunkt sidste år så vi fremad på nogle mål for det kommende år (som vi kommer til), men endte med at slutte os til DigitalOcean. Det var en massiv havændring (pun intended), og alligevel holdt du fast i os hele vejen. Det betyder virkelig meget for mig, at så mange af jer kommer her for at læse de ting, som jeg og en række andre gæsteskribenter udgiver her. Det er bare ikke et fællesskab (eller noget sjovt) uden jer.

Tak skal du have!

Dette er det sidste indlæg, vi udgiver i år, da vi hænger vores Gone Fishin’-skilt op til ferien. Vi kommer tilbage 9. januar med en bølge af indhold, der er frisk fra ovnen.

OK, det er her, vi begynder at grave i webstedets analyser. Det er noget, vi altid har været gennemsigtige omkring og vil fortsætte med at gøre. Det er ikke sådan, at vores numre er i en sort boks, der ikke er tilladt, og håbet er, at det hjælper dig og din virksomhed at dele dem på en eller anden måde.

Samlet trafik

Samlet set viser Google Analytics i alt 64m sidevisninger for hele året. Det er wayyyyy ned fra sidste års 88m, hvilket er alarmerende ved første øjekast. Jeg mener, hvem vil se en 27 % fald i trafik fra år til år?

Men det er der god grund til, for vi har offentliggjort wayyyy mindre indhold i år. Vi ved alle, at Chris var en produktiv forfatter (og er det selvfølgelig stadig), og spyttede ofte flere indlæg ud om dagen. Det er som om, vi mistede vores mest produktive bidragyder for størstedelen af ​​året. Lad os sammenligne udgivelsesaktiviteten for de sidste par år:

 • 2020: 1.183 artikler
 • 2021: 890 artikler
 • 2022: 390 artikler

Et fald på 27 % i sidevisninger er meget mindre bekymrende i betragtning af, at vi har offentliggjort 43 % færre artikler end sidste år, og en kæmpestor 67% færre end 2020’s samlede total.

Hmm, jeg føler ikke, at jeg arbejder 67 % mindre…

Og alt dette kommer med det forbehold, at det er lige, hvad vi får fra Google Analytics. I de seneste år har Chris sammenlignet disse tal med statistik fra Cloudflare (CDN-laget, der sidder på toppen af ​​siden) og Jetpack (pluginet, der forbinder vores selvhostede WordPress-websted med WordPress.coms SaaS-y-funktioner). Resultaterne er altid konsekvent inkonsekvente i det omfang, at jeg ikke engang gider at kigge denne gang. (Okay, okay, måske bare Jetpack… som viser 59,9 millioner sidevisninger – mærkeligt nok mere end 2021’s samlede 55m.)

Artikler, efter numrene

Det er det, jeg altid ser frem til hvert år! Her er de ti bedste artikler i 2022 blev udgivet i 2022:

 1. 6 kreative ideer til CSS Link Hover Effects — Harshil Patel
 2. Forklar de første 10 linjer af Twitters kildekode til mig – Anand Chowdhary
 3. Hvad var de hotteste front-end-værktøjer i 2021? – Louis Lazaris
 4. Erstat JavaScript-dialoger med det nye HTML-dialogelement — Mads Stoumann
 5. Sig hej til selectmenu, et fuldt stilegnet element — Patrick Brosset
 6. Send pålideligt en HTTP-anmodning, når en bruger forlader en side — Alex MacArthur
 7. grid-template-columns — Mojtaba Seyedi
 8. En komplet guide til CSS Cascade Layers – Miriam Suzanne
 9. CSS-databaseforespørgsler? Selvfølgelig kan vi det! – Chris Coyier
 10. CSS-Tricks slutter sig til DigitalOcean! – Chris Coyier

Jeg er faktisk overrasket over, at den sidste ikke var højere på listen. Og jeg er virkelig begejstret for at se en fra almanakken derinde, især fordi Mojtaba har flækket alle CSS Grid-ejendommene i løbet af det sidste halvandet år, og han slog den helt ud af boldbanen. Jeg troede, at jeg havde et godt styr på nettet, indtil jeg begyndte at læse alle de guldklumper, han pakkede ind i hver ejendom. Der er så meget at lære derinde, og Mojtaba har en evne til klart at forklare komplicerede ting. Jeg håber at opdatere CSS Grid-guiden med al den friske information (men mere om det om lidt).

Jeg elsker også at se CSS Cascade Layers-guiden derinde! Jeg havde det så sjovt at arbejde med Miriam på det. Hvis du ikke vidste det, er hun redaktør for specifikationen. Det er en fornøjelse (og ære, virkelig) at være vært for hendes arbejde her og gøre det tilgængeligt for os alle at bogmærke og reference.

Her er 11-20 til spark:

 1. Animation med grundlæggende JavaScript — Md Shuvo
 2. Flutter for front-end webudviklere — Obumuneme Nwabude
 3. CSS-gitter og brugerdefinerede former, del 1 — Temani Afif
 4. Skriv HTML, HTML-måden (ikke XHTML-måden) — Jens Oliver Meiert
 5. En Whistle-Stop-rundvisning af 4 nye CSS-farvefunktioner — Chris Coyier
 6. Seje svæveeffekter, der bruger baggrundsegenskaber — Temani Afif
 7. Lad os skabe et lillebitte programmeringssprog – Md Shuvo
 8. Seje CSS-hovereffekter, der bruger baggrundsklip, masker og 3D — Temani Afif
 9. En perfekt indholdsfortegnelse med HTML + CSS — Nicholas C. Zakas
 10. CSS-baseret fingeraftryk — Chris Coyier

Alle indlæg, der blev offentliggjort i 2022, udgør 4,8m sidevisninger eller ca 7,8 % af alle sidevisninger. Vores mest sete artikel er altid den gamle Flexbox-guide, som fik 5,8m visninger i år. Jeg ville elske at se vores nye indhold overgå det ene element, og jeg tror, ​​at det nemt ville være sket, hvis vi havde holdt udgivelsestempoet oppe. Bagsiden af ​​servietten matematik her, men vi kan have været omkring 67 millioner sidevisninger, hvis vi havde publiceret 540 flere artikler for at matche sidste års antal publicerede artikler.

Hvis vi går et par skridt tilbage, så kan vi se de mest sete artikler fra det seneste år, uanset hvornår de blev publiceret:

 1. En komplet guide til Flexbox
 2. En komplet guide til gitter
 3. Perfekt fuldside baggrundsbillede
 4. Formerne af CSS
 5. Medieforespørgsler til standardenheder
 6. Bruger SVG
 7. Sådan skalerer du SVG
 8. CSS trekant
 9. Gradient grænser i CSS
 10. Afkort streng med Ellipsis
 11. Sådan bruges @font-face i CSS

Ja, næsten identisk med sidste år. Og året før. Og året før. Og… ja, næsten. “Gradient Borders in CSS” er nyt og støder på box-shadow ejendom ude af listen. Alt andet fra de fire spot on byttede blot plads.

Når vi taler om ejendommene i almanakken, vil jeg gerne se, hvad I refererede mest til det sidste år:

 1. ::after / ::before
 2. transition
 3. box-shadow
 4. scrollbar
 5. justify-content
 6. flex-wrap
 7. gap
 8. overflow-wrap
 9. animation
 10. white-space

En pseudo øverst og intet andet end egenskaber efter det. Interessant, da relationel pseudovælger fungerer som :has(), :is()og :where() er nye børn på blokken.

Nyhedsbrev

Tallene her er alt for rodede til at drage nogen indsigtsfulde konklusioner. Efter at have flyttet til DigitalOcean, var vi nødt til at skrubbe vores liste over 91.000+ abonnenter for overholdelsesformål, og antallet faldt som et resultat. Hvis du blev slettet fra listen, kan du gentilmelde dig her.

Den gode nyhed? Vi laver stadig nyhedsbrevet! Vi fyrede den faktisk op igen i august efter en fem måneders pause. Vi var på en ugentlig kadence, men er på én gang om måneden nu, mens din virkelig forfatter det. Jeg håber bestemt at bumpe det tilbage til en ugentlig udgivelse. (Jeg savner dig, Robin!)

Siteopdateringer

Det har mest handlet om at holde skibet flydende, hvis jeg skal være ærlig. Bortset fra nogle mindre justeringer og vedligeholdelse, er webstedet stort set, hvor det var på dette tidspunkt sidste år.

Det vil ændre sig stort i 2023. Hvis du har fulgt med vores månedlige Behind the CSScenes-opdateringer, så ved du, at vi planlægger at migrere CSS-Tricks fra WordPress til det samme hjemmespundne CMS, som DigitalOcean bruger til alle sine (stjerne) fællesskabsindhold.

Det arbejde startede for et par måneder siden og skulle udføres inden for første halvdel af året. Du kan vædde på, at vi holder dig opdateret undervejs. Udover et frisk design og en ny back-end, skal det være business as usual. Hvis du har spørgsmål om det arbejde, og hvad det betyder for din yndlingsfrontend-publikation, bedes du kontakte mig i kommentarerne eller sende mig en e-mail.

Hvis du ikke har set det endnu, er her et par comps, som vores designer, Logan Liffick, har sammensat:

2021 målgennemgang

Åh, jeg tøver med selv at kigge. Al den indsats, det har krævet for at integrere med DigitalOcean og finde en ny rytme, dominerede alles tid og efterlod meget lidt til at tage et knæk på Chris’ mål, som var:

 • Mere SEO-fokus. Jeg giver os en bestået karakter her. Sandheden er, at Chris og jeg allerede gravede vores hæle i dette før opkøbet. Vi erstattede Yoast SEO-plugin’et med RankMath og udnyttede dets in-editor-værktøjer til at hjælpe os med at lære, hvordan vi optimerer vores indlæg til søgeresultater. Og for at være klar: det handler mindre om at øge trafikken for mere sponsoratindtægter, end det er at erkende, at søgning er den primære måde, læsere som dig finder os på, og gør det nemmere for dig at finde det, du leder efter. Det gælder især nu, hvor vi er bakket op af DigitalOcean og er afhængige af sponsorater langt mindre, end vi plejede.
 • 🚫 Endnu en digital bog. Swing og en miss! Nå, vi har faktisk aldrig svinget i første omgang, eller trådt ind i dej-boksen for den sags skyld. (Er det sådan, sportsanalogier fungerer?) Chris udgav en bog med The Greatest CSS Tricks i 2020 og gjorde det til en fordel ved at være en betalt CSS-Tricks-abonnent. Ideen var at lave endnu et i år, men vi slap af med de betalte abonnementer og åbnede The Greatest CSS Tricks op for alle at nyde, gratis.
 • 🚫 Flere eksperimenter på sociale medier. Nix! Men det er måske det bedste, i betragtning af hvor Twitter er lige i dette sekund. Vi kan blive tvunget til at eksperimentere på dette område næste år mere af nødvendighed end af interesse. Twitter har altid været et dryp i den velkendte spand af CSS-Tricks-trafik; så meget, at det at investere i det føles som at lægge vores æg i den forkerte kurv, eh spand. Det ved jeg ikke. En del af mig vil bare sidde på mine hænder og se, hvordan tingene ryster ud, før jeg beslutter mig for noget nyt eller anderledes.

2023 målsætning

Nyt år, nye mål, ikke? Tillad mig at lægge en masse ord i holdets mund og fremskrive, hvad jeg føler er topprioriteter for os på vej ind i 2023:

 • En jævn migrering af websteder. Intet ville gøre mig mere glad1 end en hikkefri overgang til DigitalOceans arkitektur. Men kom nu, vi ved det alle sammen noget kommer altid op, når det er tid. Dette websted har 7.000+ artikler, der er blevet skrevet over 15 år, og der har været 19 versioner af webstedet i det tidsrum. Der er så mange brugerdefinerede indlægstyper, brugerdefinerede felter, sideskabeloner, funktionalitetsplugins, integrationer og en database, der er over 6 GB til at flytte over og kortlægge til et eksisterende system. Godt nok har vi et team af topudviklere her til at tage det på sig!
 • Udgiv 1-2 nye guider. Jeg ville faktisk gerne sigte højere. Vi gik fra ni nye guider i 2020 til en sølle en ny guide i 2021, og endnu en det sidste år: Miriams komplette guide til CSS Cascade Layers. Jeg har en liste med 10 mere, som jeg godt kunne tænke mig at skrive, men tror, ​​at vi vil sætte barren super lavt i betragtning af vores seneste track record. Jeg nævnte tidligere, at jeg ville elske at inkorporere Mojtabas arbejde i almanakken i den eksisterende CSS Grid guide. Det er ikke en lille mængde arbejde, og jeg vil tælle det med i målet, hvis vi kan klare det.
 • Udvid almanakken. Dette er mit måneskud. Jeg kunne godt tænke mig at se flere typer dokumentation derinde. Vi har pseudo-selektorer og egenskaber, hvilket er fantastisk og altid har været det. Men pys, tænk på alle de andre ting, vi kunne have derinde: funktioner, at-regler, enheder, vælgere, ejendomsværdier osv. Vi ridser kun i overfladen af, hvad der muligvis kan gå derind! Hvis vi får en af ​​dem, ville jeg være med place-self: heaven.

Tak så, så, meget!

Dette er mit drømmejob, og jeg ville ikke have det uden læsere som dig. Jeg kan ikke fatte, at det er otte år siden, min allerførste artikel blev offentliggjort, og at jeg stadig er her, arbejder med lære af de dygtigste hjerner inden for vores felt. Jeg kunne tumle (mere, end jeg allerede har) om, hvor meget CSS-Tricks-fællesskabet betyder for mig, men hvad det virkelig handler om er… tak, tak, tak skal du have. Fra bunden af ​​mit hjerte, tak skal du have.

Og tak til alle de fine folk her på DigitalOcean, som har skabt et godt hjem for CSS-Tricks. Ekstra specielle high-fives til Haley Mills, Sydney Rossman Reich, Bradley Kouchi, Karen Digi, David Berg, Matt Crowley, Logan Liffick og Kirstyn Kellogg for at få mig personligt op at køre og få mig til at føle mig så velkommen her. Det er et fantastisk sted at være.

Fremad, vi går!

William

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *